Патладжани с кайма на фурна

01/08/2017
Valentina Psaltirovaот Valentina PsaltirovaПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца449
  • Преглеждания за седмицата71
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязват се патладжаните на две надълго. Издълбава се вътрешността, като се оставя месо. Нарязва се издълбаната вътрешност.

Посоляват се лодките и надробените патладжани. Изчаква се да се отдели горчивината.

Лодките се изстискват и измиват, а надробените само се изстискват.

В тиган се изпържват лукът, чесънът и патладжаните. Каймата се размива с малко вода и се добавя в тигана да се запържи и тя.

Лодките се слагат в тава с малко вода да омекнат. Изваждат се и се пълнят със сместа.

Слагат се във фурната да се запекат.

Изваждат се и им се добавя нарязаната Гауда. Слага се да се запече.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар