Джинджифилови пилешки крилца на барбекю

01/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру153381543010
"Сочни и пикантни - какво повече да искаш? "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се крилцата, тези, които са по-големи, се разделят на две части, да се получат малки бутчета.

В купа смесваме олиото, прибавят се соевият сос, медът, червен и черен пипер, малко сол и накрая добавяме подправките риган, мащерка и джинджифил на прах.

Разбърква се добре марината и с нея се намазват пилешките крилца, поставени в купа, която се покрива с прозрачно фолио, и оставяме в хладилника за 3-4 часа да поемат марината и аромата на подправките.

Загрява се барбекю с дървени въглища, предварително скарата се намазва с мазнина, най-добре парче сланина.

Нареждат се пилешките крилца и печем от двете страни до готовност. Накрая върху скарата препичаме филийки хляб и сервираме джинджифиловите крилца с прясна салата.

Уникално вкусно, време е за бира!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар