Руло от кайма със зеленчукова плънка

01/08/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за рулото
  • кайма – 1 кг
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • яйца – 2 бр.
  • олио – 4 с.л.
  • за плънката
  • печени чушки – 7 - 8 бр.
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 глава малка
  • стерилизирани гъби – 200 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с подправките и суровите яйца, замесете я добре, като при месенето добавяте олиото, оставете настрани, докато си подготвите плънката.

В тиган с 1 с.л. олио на слаб огън запържете лука, морковите и гъбите до омекване и докато зеленчукът остане само на мазнината.

Върху хартия за печене, намазана с олио, разпределете каймата на квадрат според тавата, в която ще печете рулото. В единия край на каймата разстелете печените чушки в отворен вид, като ги цепнете само веднъж (като лист).

Върху тях поставете охладената плънка, след което първо завивате чушките върху плънката, а после с помощта на хартията завивате всичко заедно на стегнато руло.

Поставете рулото в тавата и печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до златист цвят отгоре за около 40 минути.

Нарежете рулото на филийки и сервирайте с гарнитура по желание или според сезона.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар