Варена царевица на зърна с чеснов сос

01/08/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наронените зърна от царевицата почистваме и измиваме.

В съд със студената и подсолена вода поставяме готовите зърна.

Варим на умерен огън до омекване на месестата им част.

След като са готови, прецеждаме през гевгир и ги поставяме в съд.

Чесновият сос се прави по следния начин: В подходящ съд слагаме киселото мляко, галетата и обеления чесън без майонезата, черния пипер и пасираме.

След което прибавяме майонезата, черния пипер и разбъркваме добре.
Част от готовата царевица поставяме в чашки, след което поръсваме с чесновия сос.

Разбъркваме добре и поднасяме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар