Вратни пържоли на фурна

от Dark AngelНовак
06/07/2012
"Всички вратни пържоли, които не са приготвени на фурна, са безвъзвратно похабени "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо76 572
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 броя вратни пържоли без кост
  • соев сос - 4 с.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л. или обикновен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • салвия - 1 стрък прясна
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • лют пипер - по желание
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне

Добре измитите и подсушени пържоли поръсете със сол, черен и бял пипер.

Всички останали съставки смесете и разбъркайте добре.

Наредете пържолите в тава, залейте със сместа и оставете да се овкусят за 1 час в хладилник.

След това сложете алуминиево фолио и пъхнете да се пекат за 1 час в силно загряна фурна.

След това отстранете фолиото и запечете до готовност. На 2 пъти обръщайте пържолите, за да не се изсушат.

Печете вратните пържоли на фурна, докато сосът в тава се сгъсти и се карамелизира.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 7
3 9
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти