Вратни пържоли на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Вратни пържоли на фурна
Снимка: Смърфиета
3 / 5
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Всички вратни пържоли, които не са приготвени на фурна, са безвъзвратно похабени"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 броя вратни пържоли без кост
  • соев сос - 4 с.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л. или обикновен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • салвия - 1 стрък прясна
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • лют пипер - по желание
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите и подсушени пържоли поръсете със сол, черен и бял пипер.

Всички останали съставки смесете и разбъркайте добре.

Наредете пържолите в тава, залейте със сместа и оставете да се овкусят за 1 час в хладилник.

След това сложете алуминиево фолио и пъхнете да се пекат за 1 час в силно загряна фурна.

След това отстранете фолиото и запечете до готовност. На 2 пъти обръщайте пържолите, за да не се изсушат.

Печете вратните пържоли на фурна, докато сосът в тава се сгъсти и се карамелизира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
58
49
310
22
10
Дай твоята оценка: