Турски баклавички

01/08/2017
Tanqот TanqНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет фини (500 г)
  • орехи - 300 г
  • масло - около 150 г чисто
  • канела - 1 к.л.
  • за сиропа
  • захар - 4 ч.ч.(от по 250гр или 1кг. захар)
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - малко настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счуквам орехите или ги смилам в блендера и добавям канелата.

Корите си разгъвам и ги режа на две по ширината, получават се две квадратни половини. Вземам един лист, сгъвам го на хармоника, след което го прегъвам на две да се получи като ветрило, слагам в долната част от орехите с канела и навивам към прегънатото, леко захлупвам с кората и се получава като розичка.

Преди да се метнат да се пекат, се заливат с разтопеното чисто масло. Пече се на умерена фурна.

Сиропът се приготвя, след като се опекат баклавичките, за да може да изстинат, докато се свари сиропът. Аз лично варя сиропа до леко сгъстяване, след което слагам малко лимонтузу (щипка).

Заливате изстиналите баклавички и оставяте така поне една нощ.

Да вие сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар