Свежа зеленчукова супа с топчета

02/08/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца306
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват и нарязват на кубчета. Чушката се нарязва на филийки, морковите - на големи парчета, целината - на кубчета, гъбите - на кубчета, главата лук - на четвъртини.

В тенджера с вода и зехтин за готвене се поставят всички зеленчуци заедно с кубчетата бульон и зърна от микс на черен пипер. Оставят се за заврат на умерен котлон.

Каймата ми беше предварително овкусена, само я направих на топчета, които овалях в малко брашно.

След като е завряла водата, добавих топчетата, мащерката и се оставя на котлона, докато омекнат напълно зеленчуците. Малко преди да се свали супата от котлона, се добавя и фидето, да се сготви за няколко минути.

Добавя се бучка масло за аромат и се посипва с наситнен магданоз.

Това е непретенциозна супичка с топчета и зеленчуци, които са останали във фризера замразени.

Не правя застройка, защото ми е тежка през лятото, предпочитам я свежа и бистра.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар