Пълнени чушки и домати с кайма на фурна

02/08/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач42165833141
"Супер сполучлива идея за пълнени зеленчуци, която няма как да не ви покажем "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г смес свинско и телешко в полза на телешкото
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр. на кубчета
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 щипки
  • магданоз - 1/2 вр.
  • чушки - 4 бр. зелени
  • домат - 2 бр.
  • черен пипер - зърна микс
  • домати - 1/2 консерва на кубчета
  • зехтин - за готвене
  • морска сол - на люспи за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява с наситнен лук, моркови на дребни кубчета, ориз, сол, черен пипер, джоджен и магданоз. Добавя се и малко вода и се разбърква до хомогенност.

Чушките се почистват от семената. Доматите се почистват от капачето и с малка лъжичка се изгребват. Пълнежът им се нарязва на ситно и запазва.

Всяка чушка се напълва с пълнежа от каймата, също и доматите. Поставят се в тавичка, заливат се с отстранения пълнеж и се допълва с консервата домати.

Пълнените чушки се заливат със струйка зехтин, долива се и вода за готвене. Посолява се с люспи от морска сол, наръсва се с микс от зърна на черен пипер.

Пече се на 180 градуса за около 30 мин.

PS: Каймата никога предварително не я обработвам на котлон.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар