Пълнозърнести пене със зеленчуков сос

02/08/2017
"Страхотна паста, която ще похапнем с удоволствие "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в голяма тенджера, подсолете я и я сложете да заври. Щом това стане, изсипете макароните и ги разбъркайте с вилица, за да не залепнат.

През това време изчистете лука, чесъна, морковите и целината. Нарежете ги на парчета и ги накълцайте на дребно в купата на пасатора (или в друг уред, с който разполагате).

В широк тиган сложете 2-3 супени лъжици зехтин и изсипете накълцаните зеленчуци да се карамелизират. Пърженето не трябва да ви притеснява, защото зеленчуците пускат достатъчно сок, в който да се задушат зеленчуците.

Изчистете и нарежете на парчета чушката и тиквичката и ги накълцайте по същия начин с пасатора. Прибавете ги към карамелизираните зеленчуци в тигана.

Обелете и пасирайте доматите и ги добавете в тигана. Посолете соса на вкус и добавете 2 щипки черен пипер и 1 ч.л. сушен босилек.

Когато зеленчуковата смес се посгъсти, започнете да добавяте по малко от водата, в която се варят макароните. 3 черпака би трябвало да са достатъчни.

След като добавите последния, отцедете макароните и ги добавете към соса, за да поврат с него. Изчакайте соса да се посгъсти, за до могат малките малчугани да си хапват спокойно, без да се капят много. Можете спокойно да ги оставите да се хранят с ръчички.

По желание към готовите макарони може да добавите настърган кашкавал, натрошено сирене и дори 2-3 с.л. крема сирене. Имайте предвид, че разтопеният кашкавал ще стане на конци и ще затрудни храненето на децата.

Рецептата е изключително подходяща за деца, които не обичат да хапват много зеленчуци.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар