Бульон с пиле

03/08/2017
"Здравословен, питателен и винаги вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • брашно - 30 г
  • краве масло - 30 г
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, лукът, целината, морковът и дафиновият лист се варят, докато месото се развари.

Всичко се прецежда през гъста цедка. Отделно се изпържва брашното в маслото, докато стане златисто.

Постепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер.

Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо.

Бульонът се сервира горещ.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар