Свински ребра с балсамов оцет и горчица

03/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161881745710
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински ребра - 600 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • за намазване
  • олио - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • чесън - 1 бр.скилидка
  • горчица - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се поръсват със сол и черен пипер от двете страни. В купа се разбъркват добре олио, балсамов оцет, мед, горчица и сос Уорчестър.

Пресова се скилидка чесън и добавяме в марината, като се разбърква с вилица на хомогенна смес.

С ръце се намазват ребрата обилно от всички страни. Оставят се в купа, отгоре се завиват с прозрачно фолио и оставяме в хладилник за 2-3 часа, да поеме месото от марината.

Загрява се барбекюто на умерен огън. Нареждат се свинските ребра върху скарата и печем до готовност на месото, като на два-три пъти се обръщат да не прегорят.

Сервираме нарязани на порции с подходяща салата според сезона.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар