Каша с пилешки филенца и пресни гъби

03/08/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 3x
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • печурки - 300 гпресни гъби
  • лук - 1 глава
  • олио - 10 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сух джоджен - на вкус
  • брашно – 2 с.л.
  • бяло месо - 5 бр. малки филенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме бялото месопилешки филенца, със сол и черен пипер на вкус.

Слагаме 5 с.л. олио в тиган да се сгрее и запържваме от двете страни филенцата. Слагаме 4-5 с.л. от олиото в тенджера да се загрее.

Лукът се нарязва ситно и се задушава в олиото. Гъбите се нарязват и се слагат при лука. Долива се гореща вода да покрие гъбите и се разбърква.

Задушаваме гъбите с лука. Овкусяваме с черен пипер на вкус и сол. Прибавят се червеният пипер и се разбърква. Долива се още гореща вода.

2 с.л. брашно размиваме в чаша с малко вода и я прибавяме към ястието.

Слагаме филенцата вътре и оставяме да се готви. Често разбъркваме, докато ври на тих огън.

Накрая се слага сухият джоджен.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар