Лучен киш Прованс

03/08/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кромид лук - 4 големи глави
  • яйца - 4 бр.
  • ементал - 100 г сирене
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 50 г от овче мляко
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • пушен бекон - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях добавяме индийското орехче, солта, пипера и царевичното нишесте.

Настъргваме сиренето Ементал и кашкавала и ги добавяме към сместа.
Настъргваме 3 от главите лук и добавяме и тях.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена малка тавичка.

Разрязваме четвъртата глава лук на половина и след това нарязваме на тънки ленти. Разпределяме нарязания лук върху сместа.

Нарязваме бекона на малки парченца и поръсваме отгоре върху киша.

Печем на 150 градуса до златисто за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар