Кезекухен Дилинген

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Кезекухен Дилинген
Снимка: Анонимен
3 / 5
03/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Просто задължителна рецепта за всички фенове на чийзкейка"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйце - 1 бр.
  • масло - размекнато - 125 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • За крема
  • извара - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 250 мл течна
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • лимон - сока на 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 3 с.л.
  • стафиди - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме блата, като разбиваме яйцето със захарта и след това добавяме брашното и маслото. Така полученото тесто разстиламе на дъното на форма за печене с отделящи се стени, като тестото трябва да покрива и около 1 см от стените. Прибираме в хладилника да стегне.

Приготвяме крема. Отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците разбиваме заедно с изварата, ванилията, захарта и лимоновия сок до гладък крем.

Разтваряме пудинга във водата и го добавяме към сместа. Добавяме и бакпулвера и стафидите.

Разбиваме сметаната до пухкав крем и добавяме и него в купата със сместа.

Отделените белтъци разбиваме на гъста пяна и добавяме към крема, като разбъркваме внимателно, за да се запази въздушен.

Изваждаме от хладилника охладения блат и го набождаме равномерно с вилица. Отгоре изсипваме крема и слагаме да се пече. Печем на 150 градуса за около час и половина.

Готовият Кезекухен е златист отгоре. Докато е топъл, прилича на топъл крем карамел. Не се притеснявайте, че е рядък и недоопечен. След като се извади от фурната, се оставя да се охлади и се прибира за няколко часа в хладилник.

Още по хубав е на другия ден, когато е престоял в хладилника и се е стегнал напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: