Суши с пушена сьомга, авокадо и Филаделфия

04/08/2017
Mimi Danielle Kalcheffот Mimi Danielle KalcheffНовак
"Приготвяли ли сте домашно суши Не е толкова трудно, а резултатът е уникална вкусотия"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Ако не можете да намерите хубав жасминов ориз, този на Крина също става;

2. Сварявате ориза 1 :1.5 вода за 15/20 мин;

3. Проверявате дали се слепва, но не да е кашав;

4. Нарязвате си авокадото на дълги ивици, както и сьомгата;

5. Върху чиста кърпа слагате едно нори с грапавото навътре, за да може да държи ориза по-добре;

6. В малка купичка сипвате хладка вода;

7. Намокряте си ръцете, за да не ви лепне оризът по пръстите, и започвате да разнасяте ориз по цялото нори;

8. Гледате слоят да не е много дебел 2-3 мм и оставяте малка ивица (горе), която да е празна (без ориз). Тя ще действа като запечатваща част на сушито. Като пощенски плик и лепкавата му част;

9. В средата разстилате една лъжица Филаделфия в права линия;

10. По правата линия по средата нареждате авокадо и сьомга;

11. Започвате да навивате отдолу нагоре. Празната ивичка нори трябва да остане в горната част;

12. Навивате до половината и стискате леко, за да се оформи тубовидна форма;

13. След това донавивате и отворената ивица трябва да се залепи с външната част на норито;

14. Дори малко нори да влезе вътре в самото суши - няма страшно;

15. Разрежете с мокър нож;

16. Поднесете с уасаби, джинджифил и соев сос от страни.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар