Разкошен бял хляб

04/08/2017
"Разкошен хляб с неустоима коричка и аромат, който ще ви заплени "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо731
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 650 г, бяло
  • мая - 7 г, суха
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • топла вода - 320 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна- 200-220 градуса;
Кейкова форма с хартия за печене 28/12 см;

В брашното се прави кладенче и се изсипва маята, солта, захарта и зехтинът. Разбърква се. Налива се водата и се омесва тесто. Ако тестото лепне, се добавя още до 1 с.л. брашно. Тестото се оформя на дебел фитил и се поставя във форма с хартия за печене.

Оставя се да втаса за около 1 час.

След това се загрява фурната на 220 градуса и се пече за около 30 мин.

Охлажда се във формата за 10-15 мин и се изважда да се охлади напълно.

Източник: Ани Шикарян Вкуснотека

Забележка: Разкошен бял хляб. Преди време бях пуснала рецепта на Френски бял хляб за тостер, но както и предполагах, никой не се опита да я повтори, защото е трудна и трудоемка, за разлика от тази рецепта, която е много лесна и силно се доближава до френския хляб.

Разкошна хрупкава коричка, аромат на прясно опечен домашен хляб. Заслужава си да се опита, освен това е толкова лесна и бърза. Може напълно да се работи в миксер, както аз направих, може и на ръка да се измеси това малко количество брашно.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Теодора Иванова Каменова
Тази рецепта не може да чака...., няма по-хубав аромат от мириса на прясно изпечен хляб.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Ауууу, Теди, много ми е приятно да видя и снимка. Браво!! Чудесен!!
0
0
Теодора Иванова Каменова
Тъкмо си мислех да не меся тази събота, но ти намери с какво да ме изкушиш, Мария, благодаря за рецептата, непременно ще пробвам
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Много е добра, Теди, няма голямо измесване, а и съвсем спокойно ще стане с дебелите бъркалки на ръчен миксер. Не трябва много, колкото да го оформиш. Хайде, после да качиш снимка. Марчето
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв