Кайсии с бадемова паста в бутертесто

04/08/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач42165833141
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • бадемово брашно - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр
  • бадемов екстракт - капка или 1/4 ч.л. е есенция
  • бутертесто - 250 - 300 г
  • кайсии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене.

Бадемовото брашно се разбърква със захарта с лъжица. Разбива се с вилица яйцето, добавя се и бадемовият екстракт. От тази яйчена смес се добавят около 7 ч.л. към сместа с бадемовото брашно. Разбърква се с шпатула, докато стане на паста.

Трябва да се получи влажна и лепкава смес, която когато се стисне в ръка, да може да се събере. Остава се настрана.

Бутертестото, размразено, се отваря и с кръгла форма около 10 см се изрязват кръгове, това са 4 диска. Поставят се в тавата с хартия и се надупчват с вилица. С четка се намазват с останалото яйце.

Отново се разрязват с формичка четири кръга, а в средата - с формичка около 6 см и за да се получи пръстен, който се залепя върху основното кръгче. Образува се лека вдлъбнатина.

В тази вдлъбнатина се поставя по 2 ч.л. от бадемовата пастата. Отгоре се поставя по половин кайсия. Намазва се отстрани с яйце, поръсва се кайсията със светло кафява захар.

Пече се на 190 градуса за около 25-30 мин.
Източник: Anna Olson

Забележка: Всяка рецепта на MasterChef Anna Olson, която съм се опитвала да приготвя, е завършвала с огромен неуспех. Всеки път чета обстойно, гледам видеото ѝ, пиша, превеждам и в крайна сметка нищо не се получава. Нейните рецепти са повече от фантастични, но се оказва, че са трудни за работа, а и много от продуктите, с които тя разполага, тук не се предлагат, а аз се опитвам някакво подобие да натъкмявам и да ползвам. Не става. Не се получава.

Тази предложена от нея рецепта е повече от елементарна и затова се реших да я приготвя, а и най-вече че може да се ползва готово бутертесто, защото в това горещо време поне аз не се наемам да работя такова, нищо няма да се получи.

Бутерката е много приятна, хрупкава, с прекрасен бадемов пълнеж и аромат на бадеми и леко кисело-сладка свежа кайсия.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар