Вкусни питки с брашно от елда

04/08/2017
"Ако сте на вълна здравословно хранене, не е необходимо да спирате хляба "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1.5 ч.ч.
  • ленено семе - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме чаша брашно от елда и бялото брашно. Ленено семе се смила в машинка за кафе и добавяме в купата.

Сипва се олиото, водата, солта и с вилица се разбърква на каша. Когато това стане трудно, се замесва с ръце на твърдо тесто. Оставя се в купа, покрита с фолио, за 15-20 минути, тестото да си почине.

Готовото тесто се разделя на 5 равни части и всяка се оформя с пръсти на питки с големина на малка чинийка.

Загрява се грил тиган или скара, намазани леко с мазнина. Печем от двете страни питките до зачервяване.

Топли се поднасят с пресни зеленчуци и домашно овче сирене.

Вкусни и здравословни, струва си да се приготвят!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар