Пълнени гъби със зеленчуци по китайски

05/08/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор464526441
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите, тиквичките и пиперките на ромбове. Лукът и печурките - на филии.
Пилешкото филе измиваме и нарязваме на късчета. Вземаме уока, прибавяме олиото и го загряваме.

Когато започне да пуши, слагаме месото и пържим при непрекъснато бъркане, докато побелее. Изваждаме го и слагаме в подходящ съд.

В същата мазнина в уока за около 1-2 минути прибавяме последователно следните зеленчуци: моркови, пиперки, тиквичка, лук, гъби. Добавяме и месото към тях.

Поръсваме всичко с джинджифила и соевия сос. Задушаваме на слаб котлон за около 1-2 мин.

Приготвяне на гъбите: Измиваме гъбите, отстраняваме пънчетата им и ги подреждаме в тава. В съд нарязваме на ситно пънчетата и топеното сирене.

Във всяка гъба слагаме от сместа, поръсваме с кашкавала и заливаме с малко разтопено масло. Поставяме във фурната за около 30 минути, като първите 20 минути покриваме с фолио.

След това отстраняваме фолиото и допичаме още 10 минути. При поднасянето в средата на чинията поставяме по една вече изпечена гъба и покрай нея сипваме пилето със зеленчуци по китайски.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар