Пухкави панирани тиквички

05/08/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Страхотни тиквички, на които не можем да устоим "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 111
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 - 1.5 кг
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - около 1 и 1/2 ч.ч или колкото поеме
  • сол - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате тиквичките и ги обелвате с картофобелачка. Нарязвате тиквичките на колелца със средна дебелина до 2 см.

Осолявате ги и добре разбърквате. Аз ги оставих в тава, като тавата бе леко под наклон. Нека престоят 20 мин., да пуснат вода. След това разбивате яйцата с щипка сол. За разбиването аз ползвах тел.

Постепенно добавяйте брашното, сместа трябва да наподоби гъста смес, по-гъста и от кексово тесто. Идеята за тази гъста смес е да може лесно да полепне по тиквичките. Много по-лесно е отколкото продуктите да са поотделно, а и става много по-плътна панировка.

Слагате олио в тиган да се нагорещи, а вие сложете няколко колелца в сместа. След като е добре загрята мазнината, слагате вече потопените в сместа тиквички да се пържат до златисто от двете страни.

След като извадя вече изпържените тиквички, винаги слагам кухненска хартия в купата, за да може да се отцедят от мазнината.

Ако обичате сос към тях, можете да си направите млечен сос с чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар