Торта с крема сирене и шоколад

04/08/2017
Антонияот АнтонияНовак
"Едно парче от тази торта с чаша кафе и денят става просто перфектен "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 914
  • Преглеждания за месеца1913
  • Преглеждания за седмицата148
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • Блатове
  • яйца - 1 бр.
  • мляко прясно - 200 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - около 500 г
  • Крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 3 пакетчета (може да се замени и с извара)
  • течна сметана - 250 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • сладко от боровинки - 200 г
  • шоколад - 100 г разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти за блатовете омесваме тесто и разделяме на 6 равни топки, които разточваме на много тънки кори. Изпичаме върху хартия за печене на 180 градуса за около 6-7 минути до порозовяване.

С помощта на кръгла чиния /около 26-28 см/ изрязваме еднакви кръгли блатове.

Кремът се приготвя, като разбием първо охладената течна сметана до сгъстяване.

В друга купа разбиваме крема сиренето със захарта на крем. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме с лъжица, накрая добавяме и разбитата сметана.

Сглобяваме тортата крем, блат, докато свършат. Между блатовете добавих и домашно сладко от боровинки. Отгоре залях с разтопен шоколад и част от трохите от изрезките на блатовете.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар