Бейби кренвиршки с джоджен

05/08/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Не ги показвайте на никого вкъщи, защото ще ви извадят душата да ги приготвите "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измерих на кухненска везна брашното и след това го пресях. В мерителна чаша стоплих вода и към нея добавих маята и захарта. Оставих до активиране на маята, като добре разбърках, да се разтвори.

Добавих към брашното солта и стрития джоджен, много добре разбърках с лъжица и направих кладенче, в което сложих олиото.

След като се активира маята, добавих постепенно към брашното, като започнах да бъркам с лъжица. Замесваме тесто, като то трябва да не е лепкаво.

Оставям го да втаса в купа, която отдолу съм поръсила с брашно и самото тесто отгоре също поръсвам с брашно. Завивам с кърпа или просто слагам вестник отгоре.

След като тестото удвои обема си, го премесвам. Аз го измерих, след като вече бе втасало и според това разделих тестото на 22 топки (всяка топка по 50 г).

Всяка една топка трябва се разточи на правоъгълник. В средата се слага бейби кренвиршчето, завиваме го с половината тесто. Другата половина на тестото нарязваме на ленти с помощта на нож и завиваме пак.

След като сте готови с всички кренвиршки, вземате голяма тава, намазвате с олио, поръсвате с брашно. Целта е да не залепнат и ги нареждате.

Оставяте да втасат, но съвсем малко. Печем на 180-190 градуса за около 30-35 мин. в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар