Пица с гъби и лук

10/08/2017
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • маргарин - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • сол
  • За плънката
  • лук - 1 голяма глава
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • гъби - 500 г пресни или около 300 г консервирани, желателно ароматни: манатарки, печурки, кладница, челядинки
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 200 г или сирене
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на дребно и се задушават на умерен огън с малко сол и 1 с.л. масло, докато омекнат (добре е да се задушават продължително, защото са трудносмилаеми).

Лукът се нарязва на шайби с дебелина около 3-4 мм и се задушава на умерен огън с 1 с.л. масло и малко олио, докато стане прозрачен.

Тестото се замесва по следния начин: в купа се слага размекнатият маргарин, поразбива се, към него едно по едно се добавят яйцата, после киселото мляко, после брашното със содата и лимонтузуто, всичко се разбърква енергично и се разстила на тънък пласт в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тава.

Отгоре се нареждат гъбите и лукът, настъргва се кашкавалът или се надробява сиренето, пицата се поръсва с доматения сок и се слага да се пече в предварително загрята фурна.

Щом бухне, огънят се намалява до 200 градуса и пицата се допича. Извадената пица се поръсва с босилека и черния пипер и се сервира, може и студена.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар