Елда със зеленчуци

05/08/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач2703073
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 380
  • Преглеждания за месеца410
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се нарязва на ситно, а морковите на полукръгчета. Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета.

В сгорещено олио се запържват целината, морковите и тиквичките за 3-4 минути. Добавят се и слънчогледовите семки и се разбърква отново.

Прибавят се сухите подправки и солта. Фурната се загрява на 180 градуса. В йенска тавичка се изсипват зеленчуците и се добавя врящата 1/2 чаша вода. Слага се да се пече (без да се покрива) около 20 минути, или докато омекнат продуктите.

Елдата се измива и когато зеленчуците са омекнали, тавата се вади от фурната и се прибавя елдата. Разбърква се и е добре да се добави още сол и заради елдата.

Връща се отново във фурната за около 10 минути, или докато се поеме цялата вода. Като се извади, се поръсва с пресен магданоза и се разбърква отново.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар