Охлювчета с топено и саламурено сирене

06/08/2017
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535443
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разделяме белтъка от жълтъка. Белтъка го разбиваме с вилица и го слагаме на една страна. Белтъка го разбиваме в друга купичка с вилица. В нея слагаме солта, захарта, олиото и киселото мляко. Разбъркваме всичко много добре.

Маята я слагаме към малка част от брашното и разбъркваме според указанията в опаковката. Към тази каша слагаме малко по малко от брашното и бъркаме. Прибавяме от брашното, докато стане тесто, което вече трябва да се меси.

Месим го, докато стане меко и пухкаво на пипане. Омесеното тесто го слагаме в съд и го оставяме да втаса, докато двойно си дигне обема, за около 40 мин.

Втасалото тесто го разточваме на лист с правоъгълна форма с точилка. Намазваме листа с 3 с.л. доматено пюре. Натрошаваме сиренето и го напръскваме отгоре. Топеното сирене го слагаме върху тестото на малки парченца. Най-отгоре поръсваме със суха чубрица.

Навиваме го на руло не много стегнато и го режем на равно по ширина кръгове на брой с дебелина около 2 пръста. После всички кръгове ги сплескваме, оформяме с ръце.

Нареждаме ги в тава с хартия на малко разстояние едно от друго и печем на 200 градуса в загрята фурна до готовност. Преди да ги сложим в фурната, ги намазваме с жълтъка и поръсваме с мак.

Да ви е сладко!

Хапваме с чай или айран.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар