Пилешко с ориз и замразени зеленчуци

06/08/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор566608012
"Пиле с ориз и ароматни зеленчуци - да заложим на класиката "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 162
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките плешки и овкусяваме със соевия сос и пилешката пикантина.

Слагаме ги в съд с вода и варим около 10 минути.

В тиган поставяме олиото, след което прибавяме ориза заедно със зеленчуковия бульон и разбъркваме.

Когато оризът стане прозрачен, прибавяме и замразените зеленчуци.

Отново разбъркваме и прибавяме вода, която е 1:3 или 1 ч.ч. ориз се равнява на 3 ч.ч.вода.

Оставяме за около 5 минути, след което прибавяме и нарязания на дребно магданоз и отстраняваме от огъня.

В тавичка поставяме пилешките плешки и добавяме ориза със замразените зеленчуци.

Поставяме във фурната и печем до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар