Шоколадов фъдж без печене

06/08/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач42766033411
"Страхотен десерт с наситен шоколадов вкус и без нужда от печене Не е ли това перфектният десерт "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 957
  • Преглеждания за месеца871
  • Преглеждания за седмицата346
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • сухо мляко - 500 г
  • масло - 200 г
  • захар - 20 с.л., кристал
  • вода - 200 мл
  • какао - 8 с.л. висок процент
  • ванилия - 1 ч.л.
  • Декорация
  • ядки - запечени
  • карамелен сос
  • бита сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Квадратна форма 20/20 см много добре намаслена с масло.

1. В купа се разбърква с телена бъркалка през цедка сухото мляко и какаото. Оставя се настрана.

2. В тенджерка се изсипва водата и захарта. Оставят се на умерен котлон да ври 10 мин. Времето се измерва след завирането.

Сваля се от котлона и се добавя маслото на кубчета. Разбърква се, докато се стопи. Отново тенджерата се поставя на силно слаб котлон и при непрекъснато разбъркване се добавя сухата смес, като се ползва здрава дървена лъжица.

След като се усвои сместа, се сваля веднага от котлона, добавя се ванилията. Разбъркването продължава, докато сместа стане напълно гладка и лъскава. Изсипва се във формата, заглажда се. Оставя се да се охлади напълно на стайна температура.

3. На сух тиган се запичат орехи - цели половинки. Поставят се, като леко се притискат в сместа, така че да може да се разреже сладкишът, без да се нараняват, на малки пастички.

Източник: Home Cooking

Забележка: Разкошен фин силно шоколадов сладкиш. Вариант на фъдж, който винаги се прави с повече масло, шоколад или повече какао. Това са задължителните продукти за един добър фъдж. В повечето случаи се ползват ядки, независимо къде ще са - дали в самото тесто, или наредени отгоре, но винаги присъстват.

Задължителното при тези сладкиши е нарязването на малки правоъгълни/квадратни парчета, защото са силно наситени с ароматно какао. Може да се поднесе с лек карамелен сос и топка бита сметана.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар