Тиквени лодки с яйце и сирене

06/08/2017
Mimi Danielle Kalcheff
отMimi Danielle KalcheffНовак9313
"Вкусни тиквени лодки с ароматна плънка си търсят компания за обяд, за предпочитане е да носи вино "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • маслинки - 5 бр.
  • червен лук - 1 малка глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • домат - 1 малък
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разрязвате тиквичките на две;

2. Издълбавате с лъжица вътрешността им и я слагате в тиган;

3.Нарязвате лука на ситно заедно с маслините ги слагате в тигана;

4. Обелвате доматчето и го слагате в тигана също;

5. Добавяте 1 с.л. зехтин към сместа заедно с подправките;

6. Като тиквичките променят леко цвета си и са леко сготвени, спирате контлона и дърпате тигана на страна;

7. Запичате лодките на фурна, като ги овкусите предварително с малко сол, черен и червен пипер;

8. След като извадите лодките, ги пълните със сместа от тигана;

9. Чуквате едно яйце върху напълнените вече лодки и печете за около 20 минути;

10. Поднесете леко охладени и поръсете с малко чубричка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар