Пържен барбун

06/08/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач1836810931
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 104
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • барбун - 5 - 6 бр. (царската риба)
  • сол - на върха на кафена лъжичка
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • олио - 150 г за пържене
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата е покрита с люспи, които се махат, изкормва се, измива и отцежда от водата. Посолявам я леко, ръсвам и щипка черен пипер.

Овалвам в брашно и пържа в умерено загрята мазнина до порозовяване.

Изваждам рибата върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Поднасям с лимон.

Бялото месо на барбуна е с дискретен морски сладък аромат и леко сладникав вкус. Принципно се приготвя печен на скара, но и пържен е много вкусен.

Може да комбинирате с домати, чушки, чесън, гъби.

В случай че решите да го печете на скарата, може да да го мариновате със смес от сок от лимон и портокал, щипка естрагон и сол за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар