Магданозени кюфтета с тиквичка

07/08/2017
"Който не е опитвал магданозени кюфтенца, веднага трябва да поправи тази грешка Толкова са вкусни и лесни, че ще ви станат любими!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 277
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • магданоз - 1 голяма връзка или 2 средни
  • тиквички - 1 бр. средна
  • пресен лук - 3 - 4 перца (само зелената част)
  • яйца - 1 бр.
  • галета - около 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио
  • галета - за панировка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и необелена се рендосва в голяма купа.

Ако е от по-тъмните, те не са воднисти и не е нужно да се изстисква от водата.

Лукът и магданозът с дръжките се нарязват на много ситно, а чесънът се пресова.

Добавят се яйцето, галетата, черният пипер, сол на вкус и всичко се омесва.

Оформят се плоски кюфтета и се овалват в галета.

Пържат се на среден огън от двете страни до златист цвят.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар