Пържена цаца

09/07/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Да си спомним за хубавите моменти от лятото с тази хрупкава пържена цаца!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 851
  • Преглеждания за месеца986
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • цаца - 1 кг
  • брашно - 2 - 3 с.л. за овалване
  • нишесте - 2 с.л. за овалване
  • сол - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах, по желание
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и добре подсушена цаца се овалва в смесените количества брашно и нишесте, сол, чесън на прах. Омесете с ръце, така че всяка рибка да се покрие с брашнената смес.

Сложете повечко мазнина да се загрява в тенджера или фритюрник. Пуснете вътре дафиновите листа и щом се загрее, добавете 1/3 от цацата. Изпържете до златисто, след което отцедете. Така изпържете и останалата цаца.

Поднесете пържената цаца обилно поляна с лимонов сок и гарнирана с резен лимон. За гарнитура може да поднесете свежа салата.подобни рецепти тук

5 9
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

ВИЛИ-Виолета Матева
Уникална комбинация ,цаца ,бира и картофки - вкусотия !!!
0
0
Петър
Петър
08.02.2016 21:19
Какво е "к.л."?
0
1
аз
аз
04.01.2014 17:14
Откъде ги слагате тия гадни американски реклами! Аман!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв