Картофи с пълнеж

07/08/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач160678821
"Не можем да решим - бира или вино да си сипем, за да се насладим максимално на тези неустоими картофки?"
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам картофите в леко подсолена вода. Обелвам ги и ги срязвам на две половинки. С лъжичка ги издълбавам в средата, за да направя място за пълнежа.

В подмазана с малко мазнина тавичка поставям издълбаните половинки, леко поръсвам с пикантина и ги пълня с: нарязана на ситни кубчета шунка; сладка царевица от консерва; натрошавам по малко сирене.

Слагам във всяка половинка по малко сметана и поръсвам обилно с настърган кашкавал.

Поставям тавичката в предварително загрята фурна, докато кашкавала придобие приятен розов загар.

Сервирам с чеснов сос (кисело мляко, майонеза, копър, чесън и сол).подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар