Шоколадова торта с мока крем

09/07/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Днес сме ви приготвили този невероятен домашен сладкиш с пухкав крем и вкус на кафе"
Порции10-12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 349
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити - 200 г шоколадови + още 200 г цели
  • ядки - 100 г смлени по - избор или микс
  • масло - 100 г меко
  • за крема
  • шоколад - 100 г черен
  • сметана - 1/4 ч.ч. течна пълномаслена
  • за мока крема
  • шоколад - 200 г черен
  • масло - 60 г разтопено
  • яйца - 2 жълтъка
  • кафе - 1 ч.ч. студено силно еспресо
  • желатин - 1 пакетче
  • сметана - 1 ч.ч. пълномаслена течна
  • захар - 1.ч.ч.
  • за глазура
  • шоколадов кувертюр
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите и ядките в блендер или кухненски робот. След това добавете мекото масло и добре разбъркайте.

Застелете тортена форма с подвижно дъно с хартия за печене. Разстелете трохите бисквити и ядки, като добре притиснете с пръсти.

За да приготвите крема загрейте сметаната добре, снемете я от огъня и сипете в нея шоколада.

Разбъркайте хубаво, докато се получи гладък крем. Излейте крема върху бисквитения блат, като заделите една малка част за горния блат. Наредете ред цели бисквити. Сложете формата в хладилника, за да се стегне.

В същото време направете мока крема, като на слаб котлон разтопете на водна баня шоколада и маслото. Снемете от котлона щом се хомогенизират и разбийте с жълтъците.

Долейте кафето, 1/3 от сметаната и желатина, набъбнал и разтворен на водна баня в малко вода. Разбийте добре и оставете така приготвения мока крем да се охлади.

Разбийте на твърд сняг останалата сметана със захарта и я добавете към вече охладения крем.

Върху бисквитите сипете мока крема и подредете още един блат бисквити. Размажете заделения крем от първия блат.

След това залейте тортата с шоколадов кувертюр и направете украса по избор. Поставете в хладилник за няколко часа.

Преди да поднесете, отстранете стените на формата и хартията.подобни рецепти тук

5 10
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Дария
Дария
24.07.2012 11:29
на мен ми отне около 2 часа
0
1
илонка
илонка
23.07.2012 15:33
За колко време се приготвя?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв