Салата от рапани с червен лук

07/08/2017
Даянаот ДаянаНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • рапани - 25 - 30 бр. пресни
  • червен лук - 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • балсамов оцет
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рапаните се поставят в дълбока тенджера, като предварително можете да почистите леко черупките, за да не стане мътна водата. Добавя се вода, колкото да ги покрие, и се слагат на котлона. След завирането на водата се засичат 8 минути.

След като рапаните са сварени се изваждат от черупките. Трябва да се почистят много внимателно, така че да остане само телцето или пънчето (както му казват някои хора). Останалата част от рапаните е неядлива.

Лукът се обелва и нарязва на лентички. Изсипва се в купа. Към него се изсипват и рапаните. Овкусяват се с балсамов оцет (малко, защото ще има и лимон), солта, зехтина и черния пипер (той е по избор).

От лимона се изцежда сок, който също добавяме в купата. Разбъркваме добре и сервираме.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар