Освежаващo плодово желе

07/08/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Икономично, вкусно, разхлаждащо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват, махат се костилките и се обелват. След това се слагат в съд, добавя се 1 с.л. пудра захар и се пасират. Към тях се добавя мляко, докато сместа стане 250 мл.

По същия начин се процедира и с пъпеша. Пъпеш, захар, мляко - пасират се до 200 мл. В чашка се сипват 50 мл вода и желатинът. Оставя се да набъбне. След това се разтапя на водна баня.

Разделя се на 2 равни части и се изсипва в двете смеси. Разбъркват се хубаво и се изсипват във формички. Оставят се в хладилник за около 2 часа.

Може да се сервират с парченца плод. Ако желаете може да пробвате и с друг вид плод.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар