Торта с лешници без печене

07/08/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Не ви трябват специални кулинарни умения, за да изпъкнете пред любимите си хора. Трябва ви само тази рецепта!"
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца308
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат и се смесват с млякото, маслото и лешниците. Изсипват се в тортена форма (диаметър 26 см.) и се притиска хубаво до оформяне на блат. Сметаната и прясното мляко се смесват и се разделят на 2 равни части.

Първата част се слага на котлона заедно с 4 с.л. от захарта. Слагат се и шоколадите към нея. Бърка се докато се разтопи шоколадът. Когато е готово махаме от котлона.

Слагаме 15 г от желатина в 50 мл вода да набъбне. После се стапя на водна баня и се прибавя към сместа с шоколада. Изсипваме сместа върху блата. Оставяме сместа в хладилник докато стегне (около 2 часа).

След като е стегнал достатъчно, приготвяме втория крем. Той е само млякото със сметаната + 4 с.л. захар. Слага се на котлона докато се стопи захарта.

По същия начин се прибавя желатинът. Изсипва се във формата. Оставя се отново за около 2 часа в хладилник да стегне и втория блат.

Когато стегне се прави глазурата - прясното мляко със захарта и какаото се слагат на котлона. Когато се стопи захарта се слага и маслото. Като стане готова се изсипва половината върху тортата.

В другата половина се пускат лешниците да се овалят в глазурата. Нареждат се върху тортата и се излива останалата глазура. Оставя се отново в хладилник да стегне и глазурата.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар