Печено цяло пиле с грах

08/08/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр
  • грах - 1 бр. буркан (500мл)
  • домати - 1 бр. (може и от буркан)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • вода - 500 мл
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме една тава и слагаме 2 с.л. олио и 2-3 с.л вода на дъното и я намазваме добре. След това мажем пилето с олио, и го натъркваме с червен пипер, сол, чубрица или джоджен по избор.

Слагаме го в тавата, завиваме с фолио и печем около 40 минути на 200 градуса.

През това време нарязваме домата, чушката, моркова и лука или пасираме за по-бързо. Когато минат 40 минути, вадим пилето и слагаме граха (без водата в буркана) и нарязаните зеленчуци.

В една паничка слагаме малко вода и разбиваме с една вилица 3 с.л. брашно, след което ги изсипваме при граха, след това пълним паничката с вода и изсипваме.

Слагаме пилето в фурната, вече без фолиото и печем още 30 минути до сгъстяване на соса, пак на 200 градуса. Ако ви е рядък сосът, разбивате още малко брашно с вода.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар