Домашен кисел с джанки

08/08/2017
Ваня Стойчева
отВаня СтойчеваЧирак2873
"От прашните бабини тефтери."
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • джанки - 200 г добре узрели
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • желатин - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл или прясно мляко
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джанките се изчистват от костилките и по възможност се обелват.

Царевичното нишесте, лимонената киселина и желатинът се смесват и се разтварят във вода в малка купичка.

Водата се кипва и в нея се слага захарта, нишестената смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане и преди да изключим котлона добавяме джанките и те да кипнат за 5 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар