Спагети Лахмаджун

08/08/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач7046
"Спагетите, които могат да изкушат и най-строгия вегетарианец!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 307
  • Преглеждания за месеца610
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лука и го обелваме. Махаме люспата на доматите и ги режем на ситно. Изчистваме чушките от семките. Обелваме чесън и го режем на ситно.

В кухненски робот слагаме лука, червените и зелени чушки и ги смиламе на ситно, но не на пюре. Смесваме накълцаните домати, смлените зеленчуци и каймата. Овкусяваме с подправките.

В дълбок тиган слагаме олиото да се загрее и след това изсипваме сместа. Задушаваме на среден огън за около 15 минути. Нарязваме на ситно магданоза и го добавяме към сместа.

В тенджера кипваме вода със 1 с. л. сол и 2-3 с. л. олио. Изсипваме спагетите в тенджерата и ги варим 5 минути.

Отцеждаме водата от тях и ги изсипваме в дълбокия тиган към сместа. Варим още около 4-5 минути.

Сервираме в дълбока чиния още докато са топли и гарнираме с малко магданоз!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар