Божествен маслен сладкиш с круши

08/08/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"И боговете на Олимп пощуряха по тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо967
  • Преглеждания за месеца966
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите и почистете средата на всяка, разполовете ги или нарежете на тънки резени.

В подходящ съд разтопете маслото и сипете парченцата круши, поръсете със 3 лъжици захар. Разбъркайте внимателно и оставете на умерен огън за около 5 минути.

Разбийте яйцата със захарта до побеляване, сипете прясното мляко, отново разбъркайте. Добавете олиото и ванилията. Пресейте брашното и добавете с бакпулвера към яйцата.

Когато хубаво сте разбили с миксер прибавете и натрошената шоколадова вафла, леко с шпатула разбъркайте.

Застелете тавичката или формата за торта с хартия за печене, разпределете крушите и соса от маслото, който се е получил.

Изсипете кашата и печете в умерена фурна първо на долен реотан и почти накрая включете и горния.

След като се изпече и изстине може да поръсите този неустоим маслен сладкиш с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар