Сиропирана баница с готови кори

08/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор560365553
"Най-добрият подарък за всеки чревоугодник!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 872
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баница – 500 г фини
  • плънка
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 0. 5 ч.ч.
  • ванилия – 1 бр.
  • олио – 1 ч.ч.
  • сироп
  • захар – 2 ч.ч.
  • вода – 2 ч.ч.
  • ванилия – 1 бр.
  • лимони – 0. 5 бр. (сока и кората)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с плънката, като разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете ванилията, олиото на струя при непрекъснато бъркане, до усвояването му.

В намазана с олио правоъгълна тава, поставете един изпънат лист от корите и поръсете 3 с.л. от плънката.

Сгънете 5 листа от корите на хармоника един по един и ги наредете един до друг, полейте хармониката с половината плънка. Сгънете още 5 листа на ветрило и отново подредете един до друг, полейте с останалата плънка. като си оставите 3 с.л. за намазване.

Завършете с изпънат лист баницата, намажете с отделената плънка без да натискате, за да остане пухкава.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до желания от вас загар за около 30 минути. Извадете готовата баница и оставете да се охлади напълно.

Докато баницата се пече, направете си сиропа от продуктите за него, като изстискате сока на лимона, а кората настържете на ренде. Пет минути след като заври, отнемете от огъня, оставете да се охлади напълно.

Нарежете студената баницата на 12 квадрата и я залейте със студения сироп, завийте тавата със стреч фолио и я поставете в хладилника да престои 4 часа.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар