Сочно пилешко с картофи и гъби кладница

08/08/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо526
  • Преглеждания за месеца525
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 800 г
  • картофи - 4 бр.
  • кладница - 250 г
  • готварска сметана - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • универсална подправка - 1 ч.л. вегета
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, сложете в тенджера и залейте с вода. Пуснете 1 дафинов лист, няколко зърна черен пипер и щипка сол и сложете на огъня. Оберете пяната и оставете месото да се свари.

Обезкостете свареното месо и го накъсайте на парченца, а бульона, който е останал, прецедете в купичка.

Обелените и измити картофи нарежете на кубчета като за мусака и ги пуснете да се запържат в сгорещено олио.

Извадете ги в тавичка, подходяща за печене. След картофите запържете за кратко гъбите кладница, като ги обърнете от двете страни.

Върху картофите в тавичката поръсете с малко вегета и разпределете накъсаното пилешко месо, а върху него подредете гъбите. Залейте с една кутийка сметана за готвене и с една чаша от прецедения бульон.

Накрая поръсете с настърган кашкавал и сложете в загряла фурна на 180 градуса. Печете 20-на минути, докато се запече кашкавалът.

По желание овкусете с лимон.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар