Селски содени хлебчета

08/08/2017
"Уханието на прясно изпечени хлебчета върши чудеса с настроението "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се погасява в киселото мляко, прибавят се оцетът, солта, медът и олиото.

Към получената смес се прибавя водата. Към сместа започва да се добавя брашното малко по малко докато се получи меко тесто.

Вече готово тестото се разделя на толкова топки, колкото хлебчета искате да направите (това зависи от големината, която желаете да постигнете).

Хлебчетата се оформят и най -отгоре се нарязват леко с нож, след което се намазват с разтопеното масло.

Пекат се на 180 градуса до готовност. Когато станат готови се застилат с кърпа за няколко минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар