Крънч със семена

08/08/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2695870
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции60 бр.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 150 г пълнозърнесто пшенично
  • брашно - 150 г бяло
  • зехтин - 5 с.л.
  • семена - 40 г микс /сусам, ленено и маково семе/
  • сол - 2 щипки
  • маслинова паста - 3 - 4 ч.л.
  • сушен лук - 2 ч.л.
  • шампанско - 100 мл /или обикновено бяло вино/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто, като сушеният лук се минава през орехорезачка да се наситни още малко. Не е нужно да се добавя допълнително брашно. Като се омеси, ще получите еластично и гладко тесто, с което лесно се работи.

Тестото се разточва върху хартия за готвене. Оформя се на кора, тънка около 4-5 мм, колкото е възможно в квадратна форма, с големината на тавата от фурната.

Така разточеното тесто, както е заедно с хартията, внимателно се придърпва върху обратната страна на тавата, обърната с дъното нагоре.

Нарязваме листа на ленти с ширина 2 см и после на малки ромбове на 4 см около 60 бр. бисквитки.

Слага се тавата, така, както е с хартията върху дъното, в загряла фурна на 180 градуса.

Крънчът се изпича за 15-20 минути или до съвсем леко порозовяване.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар