Крънч със семена

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Крънч със семена
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
08/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
60 бр.
"Крънч е кодова дума за нещо много вкусно и здравословно, което може да хрупкате през целия ден"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г пълнозърнесто пшенично
  • брашно - 150 г бяло
  • зехтин - 5 с.л.
  • семена - 40 г микс /сусам, ленено и маково семе/
  • сол - 2 щипки
  • маслинова паста - 3 - 4 ч.л.
  • сушен лук - 2 ч.л.
  • шампанско - 100 мл /или обикновено бяло вино/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто, като сушеният лук се минава през орехорезачка да се наситни още малко. Не е нужно да се добавя допълнително брашно. Като се омеси, ще получите еластично и гладко тесто, с което лесно се работи.

Тестото се разточва върху хартия за готвене. Оформя се на кора, тънка около 4-5 мм, колкото е възможно в квадратна форма, с големината на тавата от фурната.

Така разточеното тесто, както е заедно с хартията, внимателно се придърпва върху обратната страна на тавата, обърната с дъното нагоре.

Нарязваме листа на ленти с ширина 2 см и после на малки ромбове на 4 см около 60 бр. бисквитки.

Слага се тавата, така, както е с хартията върху дъното, в загряла фурна на 180 градуса.

Крънчът се изпича за 15-20 минути или до съвсем леко порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: