Стерилизирани бланширани манатарки

09/08/2017
Светланаот СветланаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера са слагат около 5 литра вода, 2 с.л. сол и 20 мл оцет. Когато водата заври, изчистените гъби се слагат цели и се оставят да се бланшират за 10-15 минути.

Лесен начин да се разбере кога са бланширани гъбите е да се следи пяната. Когато спре да излиза, гъбите са готови. След това се изваждат и се нарязват на кубчета.

Морковите се нарязват на кубчета и се сваряват в отделна купичка.

В буркани се слагат нарязаните манатарки, нарязаните моркови, магданоз, черен пипер, по 1 к.л. сол и се долива вода.

Бурканите се стерилизират за 30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар