Ориз с тиквички и чорбаджийски чушки

09/08/2017
"Леко пикантна лятна гозба, с която ще оберете овациите на всички "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио в тенджерка, добавя се ситно нарязаната глава лук, тиквичката нарязана на едри кубчета и чушка нарязана на ситно. Запържват се за кратко да сменят цвета си.

Измива се оризът и отцеден се прибавя при зеленчуците, като се разбърква за 3 минути да добие стъклен вид. Доматите се настъргват на ренде и прибавяме в тенджерата, а след тях и червения пипер.

Налива се 3 ч. ч. вода и овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Накрая слагаме целите чорбаджийски чушки, ако са големи се нарязват на едро.

Варим гозбата на умерен огън, като се разбърква за 20 минути. Ако оризът не е готов, доливаме още малко вода и варим до готовност.

Сервираме лятната манджа поръсена с нарязан пресен магданоз, щипка черен пипер и чорбаджийска чушка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар