Чеснови пилешки хапки

08/08/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1719251
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 1 кг
  • галета - 100 г
  • сусам - 20 г
  • сух чесън - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина барбекю
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват и нарязват на хапки.

Всички сухи подправки се смесват в дълбока купа.

В тава с размери 40-25 см постиламе хартия за печене. Всяка една хапка се овалва в сухата смес и се подрежда в тавичката.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Аз сервирам хапките с разядка от равни части кисело мляко и майонеза, подправена с чесън и копър.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Stefani Zaharieva
Stefani Zaharieva
28.11.2017 19:58
Направих хапките с лека промяна. Чесънът не беше сух, а обикновен и не сложих сусам. Получи се невероятно вкусно. Благодаря за рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв