Солени мъфини със семена

09/08/2017
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5152514923
"Меки солени мъфинчета Нямаме търпение да ги опитаме, а вие?"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кренвирш – 1 бр.
  • кашкавал - 60 г. за отгоре
  • маслини - 12 бр. черни
  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • слънчогледови семки - 1 с.л. сурови
  • сусам - 1 с.л. бял
  • сусам - 1 с.л. тъмен
  • сода - 1 ч.л
  • масло - 3 - 4 с.л за намазване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарвам масло на стайна температура. Разбивам яйцата с миксер. В киселото мляко слагам содата да шупне.

Добавям олиото на тънка струйка и киселото млякото. Пресявам брашното. Прибавяме брашното при другите съставки и разбъркваме отново.

Нарязвам на дребно кренвирша. Нарязвам кашкавала и после маслините. Слагам към сместа нарязаните продукти без кашкавала. Обърквам много добре всичко, но вече без да бъркаме с миксера.

Намазнявам си форма за мъфини от 12 бр. с краве масло и набрашнявам леко. Намазвам я с масло тъй като става по–вкусно. Изсипвам сместа с лъжица по-равно и заглаждам.

Най–накрая бучвам от горе от кашкавала, който нарязах на парченца. Смесваме в чиния белия сусам, тъмния сусам и суровите слънчогледови семки.

Взимаме с ръка от тях и поръсваме върху мъфините. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Като ги изпека ги вадя да се охладят леко. Хапваме с айран. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар